Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Προσλήψεις το 2016 σε Παιδεία, Υγεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε Παιδεία, Υγεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις για το 2016. Αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, καθώς εκκρεμεί η σχετική συμφωνία με τους θεσμούς, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περίπου οι μισές προσλήψεις θα αφορούν σε εκπαιδευτικούς και οι υπόλοιπες κατά κύριο λόγο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε δήμους και περιφέρειες.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει κάνει λόγο για 20.000 προσλήψεις, ενώ οι δανειστές επιμένουν στις 15.000 όπως και το 2015, με το θέμα να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Οι προσλήψεις αφορούν σε μόνιμο προσωπικό και σε προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και σε αυτές δεν προσμετρούνται οι προσλήψεις εποχικών και συμβασιούχων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Ο αρμόδιος υπουργός σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων και δημιουργία θέσεων εργασίας με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου».

Στο μεταξύ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η ισχύς της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006, η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμού και πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη, οι διορισμοί εγκρίνονται από τετραμελή επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.