Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Παρατείνονται οι συμβάσεις των παρόχων ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2016.

Παρατείνονται οι συμβάσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας και του ΕΟΠΥΥ έως τις 30 Ιουνίου 2016. Ειδικότερα για τους γιατρούς, όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αναγνωρίζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η παράταση της σύμβασης των συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρών για το Β' εξάμηνο του 2015 και για το νέο έτος, κάτι που ζητούσαν οι γιατροί, επισημαίνοντας τις συνέπειες του νομικού κενού στη στάση πληρωμών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των επισκέψεων δύο μηνών (7ος και 8ος/2015) τον Ιανουάριο και την αποπληρωμή άλλων δύο μηνών (9ος και 10ος/2015) τον Φεβρουάριο και άμεση αποκατάσταση της χρηματικής ροής, καθώς -όπως αναφέρει- οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για όλο το β΄ εξάμηνο του έτους, ενώ οι άλλοι πάροχοι του Οργανισμού έχουν πληρωθεί και το Σεπτέμβριο. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατέθεσε σήμερα εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία, για τη μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού που κινδυνεύουν να παραγραφούν και όπως αναφέρει σύντομα θα ακολουθήσουν αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η οικονομική ζημία για τους συμβεβλημένους ιατρούς από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για τη φετινή χρονιά είναι προφανής, εάν συνυπολογιστεί η αδιανόητη υποχρέωση έκδοσης τιμολογίων για ανείσπρακτα ποσά, γεγονός που εξανεμίζει οποιοδήποτε έσοδο από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, σε ιατρούς που ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα». Η Ένωση κάνει λόγο για «διάρρηξη της εμπιστοσύνης των γιατρών στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ», τονίζοντας ότι «θα επιδείξει εφεξής μηδενική ανοχή στις χρονικές δεσμεύσεις και στις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.