Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άδεια ανατροφής τέκνου μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα έχει διάρκεια 9 μηνών - Τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί που υιοθετούν παιδί, όπως λαμβάνουν και οι φυσικοί γονείς, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την υπ΄αριθμ. 4088/2015 απόφαση του το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, για την περίπτωση δικαστικού λειτουργού, πως δικαιούται άδεια ανατροφής παιδιού 9 μηνών μετά αποδοχών όπως ακριβώς και οι φυσικοί γονείς. Μόνο που στην περίπτωση δεύτερης υιοθεσίας δικαιούται, όπως αναφέρει η επίμαχη απόφαση, πρόσθετη άδεια 6 και όχι 9 ακόμη μηνών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των φυσικών παιδιών.

Το ΣτΕ έδωσε το δικαίωμα και στους θετούς γονείς, δικαστικούς λειτουργούς.

Ωστόσο τους διαφοροποιεί στην περίπτωση υιοθεσίας δεύτερου παιδιού καθώς το δικαστήριο επισημαίνει ότι η υιοθεσία από δικαστικό λειτουργό δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την περίπτωση της απόκτησης από φυσική μητέρα δικαστικό δύο γνήσιων παιδιών διαφορετικής ηλικίας, η οποία λαμβάνει άδεια ανατροφής συνολικής διάρκειας 18 μηνών. Και αυτό γιατί οι δύο κατηγορίες δικαστικών λειτουργών «τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.