Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Tips για να περάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφτασε αυτή η μαγική περίοδος του χρόνου που πρέπει να προβληματιστούμε για τα σημαντικά και ασήμαντα της ζωής μας, να εφαρμόσουμε τις παραδόσεις, να αγοράσουμε και να τυλίξουμε τα δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να περάσουμε τις ημέρες οικογενειακά και να σκεφτούμε ποιους θα καλέσουμε και ποιους όχι στο εορταστικό τραπέζι.

Για κάποιους όλα αυτά δεν είναι και το καλύτερό τους και σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη τους περίοδος, αφού αντί να ξεκουράζονται καταλήγουν να κουράζονται ακόμη περισσότερο.

Κι ενώ όλοι θέλουμε να απολαύσουμε την εορταστική περίοδο, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που συνωμοτούν για το αντίθετο. Μπορεί να φταίει το άγχος μας να τα προλάβουμε όλα ή οι οικογενειακές διαμάχες να επιτείνονται από την πίεση μας να τα κάνουμε όλα τέλεια. Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε τις γιορτές όσο θα θέλαμε. Θα σας δώσουμε στρατηγικές για να περάσετε καλά τις φετινές γιορτές παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μετριάστε τις προσδοκίες σας
Φυλάξτε τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια, για να κάνετε ότι θεωρείτε εσείς σωστό αυτήν την περίοδο του χρόνου. Για παράδειγμα αν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα καλείτε την οικογένειά σας στο σπίτι για να φάτε όλοι μαζί και μαγειρεύετε μέρες πριν για να είναι όλα έτοιμα στο οικογενειακό τραπέζι, είναι λογικό ανήμερα των Χριστουγέννων να είστε κουρασμένη και μες στα νεύρα.

Φέτος φροντίστε να κάνετε καλύτερο προγραμματισμό ή αντί για το τραπέζι προτιμήστε έναν μπουφέ με finger foods. Μπορείτε επίσης να μοιράσετε τις αρμοδιότητες και να ζητήσετε από όλες τις νοικοκυρές της οικογένειάς σας να ετοιμάσουν από ένα πιάτο. Δεν είναι ντροπή! Έτσι για πρώτη φορά θα μπορέσετε να καθίσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας
Πολλοί από εμάς ζορίζουμε τους εαυτούς μας ακόμη και κάτω από κανονικές συνθήκες και τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στη συνέχεια όμως, όταν έρχονται οι διακοπές, οι απαιτήσεις μας αλλά και οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και τους φίλους μας, είναι και πάλι αυξημένες. Είναι όμως πολύ σημαντικό να κατεβάζετε τον διακόπτη και να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας. Ακόμη κι αν είναι να πιείτε απλά μια κούπα καφέ μπροστά από το παράθυρο, ατενίζοντας το υπερπέραν. Βάλτε το στην κορυφή της λίστας κι επιστρέψτε στον εαυτό σας να κάνει κάτι ευχάριστο.

Δημιουργήστε μόνοι σας παραδόσεις
Τα Χριστούγεννα συνηθίζουμε να ανταλλάζουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν όμως τα οικονομικά σας είναι στενεμένα, δεν χρειάζεται να βγείτε εκτός προϋπολογισμού μόνο και μόνο επειδή το απαιτεί η παράδοση. Αντί να αγοράσετε μπορείτε να φτιάξετε handmade δωράκια με οικονομικά υλικά και αξία ανεκτίμητη!

Απέχετε από τα Social Media
Έχετε κουραστεί να βλέπετε τις αναρτήσεις της αδερφής σας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Facebook; Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Facebook, τόσο χειρότερα αισθάνεστε για τον εαυτό και τη ζωή σας, διαπιστώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan. Όταν όμως οι άνθρωποι έχουν άμεση, πρόσωπο με πρόσωπο, επικοινωνία με τους φίλους τους ή έστω τηλεφωνική, δεν παρουσιάζουν την ίδια αρνητική επίπτωση.

Το συμπέρασμα; Απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή και κανονίστε συναντήσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα.

Φροντίστε τη διατροφή σας χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση
Σίγουρα η εορταστική περίοδος δεν ενδείκνυται για δίαιτα. Δεν χρειάζεται όμως να πέσετε και με τα μούτρα στο φαγητό, σαν να μην υπάρχει αύριο. Μπορεί λοιπόν οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι γαλοπούλες και οι δίπλες να σας κλείνουν το μάτι, απολαύστε τα όμως με μέτρο και σύνεση.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.