Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ταξίδι στο χρόνο από το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με πλάσματα που έζησαν πριν μυριάδες χρόνια.

Συνεχίζει με διευρυμένο πρόγραμμα τις δραστηριότητές του το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, αλλά όχι τόσο γνωστά μουσεία της πρωτεύουσας.

Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Ομάδας Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Μικροπαλαιοντολογίας, που περιλαμβάνει υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.

Το Μουσείο προσφέρει ένα «ταξίδι στο χρόνο» μέσα από τα απολιθώματα ζώων που έζησαν στις θάλασσες, στην ξηρά και στα ελληνικά νησιά πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος: ιππάρια που κάποτε κάλπαζαν στις πεδιάδες από την Αττική μέχρι την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα, μαχαιρόδοντες που παραμόνευαν τη λεία τους και γιγαντιαία δεινοθήρια που με το περπάτημα τους έκαναν τη γη να τρέμει.

Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τους τελευταίους ευρωπαϊκούς νάνους ελέφαντες που ζούσαν στην Τήλο και που προσπαθούσαν να κρυφτούν στο σπήλαιο Χαρκαδιό κάθε φορά που το ηφαίστειο της Σαντορίνης κάπνιζε απειλητικά και τράνταζε την Αιγηίδα. Αλλά και τους νησιωτικούς ιπποπόταμους που τσαλαβουτούσαν στις λιμνούλες της Κρήτης, καθώς επίσης τους πάνθηρες και τους λύγκες που αναζητούσαν τη λεία τους στις πλαγιές του Υμηττού και σε όλη την Λαυρεωτική πριν από 10.000 χρόνια.

Το Μουσείο παραμένει ανοικτό τις καθημερινές (09.00-14.00) με τα εξής τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν παιδιά έως 16 ετών: «Ο μικρός Ανασκαφέας», «Αντιγράφω ένα απολίθωμα», «Παλαιοντολογικό παιχνίδι μνήμης» και «Ο μικρόκοσμος στο παρελθόν».

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται παράλληλα, ώστε να μπορέσει το Μουσείο να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση και γίνονται αποκλειστικά για τάξεις σχολείων, φροντιστηρίων, ομάδων προσκόπων, σωματείων, αθλητικών ενώσεων κ.λπ., πάντοτε κατόπιν ραντεβού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμόζονται από τους εκπαιδευτές στην ηλικία των παιδιών κάθε τάξης.

Τα Σάββατα και τις Κυριακές, το Μουσείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού και για ομάδες άνω των 25-30 ατόμων, που θέλουν να συμμετάσχουν σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Για ομάδες άνω των 25 ατόμων είναι δυνατή κατόπιν ραντεβού η ξενάγηση και στα Αγγλικά (όχι όλες τις ημέρες).

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό τις ώρες 10:00-14:00, ενώ θα είναι κλειστό την παραμονή, ανήμερα των εορτών και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η γενική είσοδος κοστίζει δύο ευρώ. Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology, ενώ για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνο 2107274086 και 2107274202 (Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 13.00).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.