Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Tι είναι το "bedtime mode" στα κινητά που συστήνουν οι ειδικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν υπάρξει διάφορες έρευνες οι οποίες υποστήριξαν ότι το φως που εκπέμπεται από την οθόνη του κινητού, γνωστό και ως blue light, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση του ύπνου μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν να μην πιάνουμε το κινητό πριν κοιμηθούμε. Πόσοι από εμάς όμως δεν παίρνουν το κινητό στο κρεβάτι το βράδυ;

Μιας και αυτή είναι μια κακή συνήθεια που πολλοί δεν μπορούν να κόψουν, οι ειδικοί συστήνουν στους κατασκευαστές τη δημιουργία του «Bedtime mode».

Ομάδα επιστημόνων από το King’s College London και Evelina London Children’s Sleep Medicine με επικεφαλής τον καθηγητή Paul Gringras, δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αναφέρει ότι το λεγόμενο blue light είναι πολύ πιο έντονο πλέον και αυτό οφείλεται στις όλο και πιο μεγάλες και έντονες οθόνες.

Σύμφωνα με το techblog.gr, επισημαίνεται ότι οι οθόνες αυτές είναι πολύ καλές για χρήση κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά «απαίσιες» για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν είστε το βράδυ μπροστά από μια τέτοια οθόνη, η στιγμή που θα αποκοιμηθείτε θα μπορούσε να πάρει αναβολή έως και μια ώρα.

Υπάρχουν διάφορα apps για Android που βοηθούν στο να μειωθεί η θερμοκρασία χρώματος της οθόνης, όμως αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι οι χρήστες. Επιπλέον όταν οι developers προσπάθησαν να φέρουν στο iOS εφαρμογές όπως το F.lux, η Apple δεν το δέχτηκε. Ωστόσο, υπάρχουν κατασκευαστές όπως η Philips που ανακοίνωσε smartphones με anti-blue οθόνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.