Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Απετράπησαν οι αυτοκτονίες δύο ανηλίκων και ενός 65χρονου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απετράπησαν οι αυτοκτονίες δύο κοριτσιών 12 ετών και ενός 65χρονου, χάρη στην άμεση επέμβαση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT».

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη διαδικασία «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την περασμένη Κυριακή το βράδυ, ότι άγνωστοι χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν σε συνομιλίες που είχαν με άλλους χρήστες.

Αμεσα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε διαδικτυακές έρευνες, σε αλληλογραφία με τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για να βρουν τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής των χρηστών. Στη συνέχεια, τα στοιχεία των ψηφιακών ερευνών παρασχέθηκαν στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, που αφορούσαν δύο 12χρονες, εντοπίστηκε ο πατέρας τους και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε 65χρονο, ο οποίος βρέθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος και διασφαλίστηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Για όλες τις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.