Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μαθητές «κουνήθηκαν» στη διάρκεια σχολικής γιορτής στη Λευκάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ελικόπτερο μεταβαίνει στο νησί ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Με ψυχραιμία τα παιδιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, αντιμετώπισαν τον σεισμό, όταν αμέριμνα κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής άρχισαν να «κουνιούνται». Οι δασκάλες πολύ ψύχραιμες, εμψύχωσαν τα παιδιά και αυτά έπεσαν κάτω καλύπτοντας το κεφάλι. Μια άσκηση σεισμού σε πραγματικές συνθήκες...

Στο μεταξύ, στη Λευκάδα θα βρίσκεται σε λίγη ώρα και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας που μεταβαίνει με ελικόπτερο, ενώ καθοδόν είναι και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια, η πρώτη μέριμνα είναι να ανοίξει το οδικό δίκτυο στο Αθάνι, τα Πευκούλια και το Καλαμίτσι.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ευάγγελος Ανδρεάτος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα και εκτός από σκηνές που στέλνονται εάν χρειαστεί θα φτάσει και καράβι για τυχόν σεισμόπληκτους παρότι, τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει.

«Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο τραγικός απολογισμός

Δύο νεκρούς άφησε πίσω του το πρώτο χτύπημα του φονικού σεισμού , καθώς τραγικό θάνατο βρήκε μία 64χρονη γυναίκα, όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο του σπιτιού της. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα, που έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, μία 74χρονη, από το χωριό Αθάνι, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από συντρίμμια.

Στο νοσοκομείο Λευκάδας, που αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά, έχουν μεταφερθεί πέντε τραυματίες, ο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί, καθώς και μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική, όλοι ελαφρά τραυματισμένοι. Το πρωί στάλθηκαν ενισχύσεις από γιατρούς και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας της Βασιλικής, στη Νότια Λευκάδα.

Στη Λευκάδα βρίσκεται από νωρίς συνεργείο καταγραφής ζημιών της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Νικολακόπουλος και ο διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, άνδρες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, καθώς επίσης μεταφέρεται ειδικό όχημα με διασωστικό εξοπλισμό, ειδικών χρήσεων με ρυθμιζόμενα μεταλλικά υποστυλώματα, μηχανήματα κοπής πετρωμάτων, βαρούλκο ανέλκυσης φορτίων, αναπνευστικές συσκευές, γαιόφωνα και κάμερες εντοπισμού εγκλωβισμένων.

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.