Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η εφορία χτυπάει την πόρτα σε 30.000 επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ώρα του λογαριασμού για την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου.

Ραβασάκια της εφορίας έρχονται σε 30.000 επιχειρήσεις λόγω της αύξησης των προκαταβολών φόρου στο 100%, η οποία ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ αναμένεται να αναρτήσει έως το τέλος της εβδομάδας 30.000 νέα εκκαθαριστικά, με τα οποία τα νομικά πρόσωπα θα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο φόρος αυτός θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται πλέον και προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Οι υπόχρεοι σε αυξημένη προκαταβολή θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το 2016 έρχεται νέος κύκλος επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ήδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους, ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.