Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Eιδικές Φορολογικές Ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία ειδικών φορολογικών ζωνών στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αντέξουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης από τους πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές των γειτονικών χωρών, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision με θέμα: «Εξωστρέφεια και ελληνική οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης».

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε και αλλαγές στη φορολογία των πρακτικών προϊόντων, οι οποίες θα γίνουν, όπως είπε, "σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε χώρες του εξωτερικού". Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, τόνισε ότι ειδικά στον τομέα των καπνικών θα υπάρξουν μέτρα, προκειμένου να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

Για τη γενικότερη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ο υπουργός ανέφερε ότι:

- Θα ξεκινήσει ευρύς κοινωνικός διάλογος για τις αλλαγές που απαιτούνται στη φορολογία.
-Θα υπάρξουν αλλαγές το 2016 στη φορολογία των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τους
- Θα υπάρξει, όπως δήλωσε και τη Δευτέρα στη Βουλή, διάταξη για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων που βρίσκονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με πολύ αυστηρές ποινές για όσους αποκρύψουν στοιχεία. Θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο, στο οποίο δεν θα υπάρχει υποχρέωση, όπως είπε, να δηλώνοντας πίνακες ζωγραφικής ή κοσμήματα, αλλά θα αποκαλυφθούν επιχειρήσεις του εξωτερικού και άλλα δεδομένα
- Εντός του 2016 θα εξομοιωθούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 1-12017
- Εντός του 2016 θα θεσμοθετηθεί ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα έχει εισπρακτικό στόχο όσο και ο ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ.
- Θα εγκατασταθούν παντού μηχανήματα ηλεκτρονικών πληρωμών POS και θα επεκταθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
- Θα υπάρξουν αλλαγές της φορολογίας της ναυτιλίας
- Θα υπάρξουν αλλαγές και στη φορολογία εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2015 και του 2016.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.