Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε η σεναριογράφος του ΕΤ του εξωγήινου, Μελίσα Μάθισον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπήρξε σύζυγος του Χάρισον Φορντ για 21 χρόνια.

Η Μελίσα Μάθισον, η οποία είχε προταθεί για Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας του 1982 του Στίβεν Σπίλμπεργκ «ET: Ο Εξωγήινος», πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 65 ετών.

mathisson

Η πρώην σύζυγος του ηθοποιού Χάρισον Φορντ έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη έπειτα από ασθένεια.

Η Μάθισον ήταν η σεναριογράφος, μεταξύ άλλων, των ταινιών «Κουντούν» του Μάρτιν Σκορσέζε (σ.σ το «Κουντούν» είναι η πραγματική ιστορία του 14ου Δαλάι Λάμα , του σημερινού πνευματικού και πολιτικού ηγέτη του Θιβέτ) και «Η Μαύρη Καλλονή» (σ.σ η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άγριου αραβικού αλόγου).

Η Μάθισον υπήρξε παντρεμένη με τον Φορντ από το 1983 ως το 2004. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα» και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος συνεργάστηκε στενά μαζί της στον ET, αναφέρει ότι «η Μελίσα είχε μία καρδιά, που έλαμπε από γενναιοδωρία και αγάπη, φωτεινή σαν την καρδιά που έδωσε στον ΕΤ».

Στην ταινία η Μάθισον υπήρξε και βοηθός παραγωγού. Με αφορμή τις φιλικές σχέσεις που είχε συνάψει με τον Δαλάι Λάμα όσο γυριζόταν η ταινία «Κουντούν», έγινε ακτιβίστρια για την αυτονομία του Θιβέτ. Υπήρξε μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εκστρατείας για το Θιβέτ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.