Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αδίκημα πλέον και ο βιασμός άνδρα στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νομοθεσία αναγνωρίζει τους άνδρες ως πιθανά θύματα και προβλέπει ποινές.

Η σεξουαλική επίθεση σε βάρος άνδρα στην Κίνα θεωρείται πλέον έγκλημα, μετά την υιοθέτηση αλλαγών στο ποινικό δίκαιο της χώρας που τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

Πριν την εξέλιξη αυτή, ο νόμος αναγνώριζε ως θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης μόνο τις γυναίκες. Πλέον η διατύπωση στο νόμο αντικατέστησε τη λέξη «γυναίκες» με τι λέξη «άλλους» επιτρέποντας και σε άνδρες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Το αδίκημα προβλέπει φυλάκιση έως πέντε ετών.

Τη συζήτηση για το θέμα είχε πυροδοτήσει μια υπόθεση το 2010, όταν ένας 42χρονος σε εταιρεία σεκιούριτι κακοποίησε σεξουαλικά τον 18χρονο συνάδελφό του. Καθώς το αδίκημα του βιασμού άνδρα δεν αναγνωρίζεται, ο δράστης τιμωρήθηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση.

Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί τη διεύρυνση της αναγνώρισης των σεξουαλικών δικαιωμάτων στην Κίνα. Η νοοτροπία σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις αλλάζει με τις νεότερες γενιές να αναγνωρίζουν και τους άνδρες ως πιθανά θύματα όπως τις γυναίκες σε υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.