Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ένα συγκλονιστικό πείραμα για το bullying που αφυπνίζει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε; - Δείτε το βίντεο.

Ένα στα τρία παιδιά είναι ή έχει υπάρξει θύμα bullying. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα συμφωνήσουμε πως αυτό είναι σοκαριστικό και αποκαλυπτικό της έκτασης του φαινομένου. Αλλά πόσοι θα παρεμβαίναμε αν βλέπαμε ένα παιδί να υφίσταται οποιουδήποτε είδους εκφοβισμό;

Αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει το παρακάτω κοινωνικό πείραμα στο οποίο πρωταγωνιστούν τρία κορίτσια, δύο έφηβες οι οποίες, σύμφωνα με το σενάριο, υποβάλλουν σε bullying ένα μικρό κορίτσι σε στάση λεωφορείου.

Οι δύο έφηβες, μπροστά σε άλλους που περιμένουν το λεωφορείο, προσβάλλουν και κοροϊδεύουν το κορίτσι λέγοντάς της πως δεν μπορεί να τραγουδήσει, πως χρειάζεται να μακιγιαριστεί και πως δεν έχει φίλους.

Αρχικά οι πολίτες που εν αγνοία τους συμμετέχουν στο πείραμα δείχνουν να μη δίνουν σημασία. Το bullying σε βάρος της μικρής κλιμακώνεται μέχρι να αρχίσουν να εξεγείρονται και να παρεμβαίνουν.

Όταν της λένε πως «χρειάζεται να φορέσει μέικ- απ», μια γυναίκα πετάγεται και λέει «όχι, δεν χρειάζεται». Μία άλλη τους λέει να σταματήσουν να λένε βλακείες ενώ μία άλλη τους καλεί να σταματήσουν να δείχνουν τόση κακία. «Πώς θα σας φαινόταν αν ερχόταν κάποιος λίγο μεγαλύτερός σας και σας έλεγε πως δεν αξίζετε;» τις ρωτά.

Ένας άνδρας που ακούει τις έφηβες να αποκαλούν το κορίτσι «φρικιό» επειδή διαβάζει βιβλία στο σχολείο τους λέει «σταματήστε να την ενοχλείτε» και στη συνέχεια παροτρύνει το «θύμα» να συνεχίσει να διαβάζει.

Το βίντεο γυρίστηκε από το UpTV με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα του bullying.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.