Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λέσβου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν ενίσχυση με προσωπικό και οχήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Λέσβου με προσωπικό και οχήματα ζητούν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Όπως επισημαίνουν, οι μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας έχουν ως αποτέλεσμα μια κρίσιμη δομή υγείας όπως το ΕΚΑΒ να υπολειτουργεί και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΕΚΑΒ Λέσβου διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 700 περιστατικά το μήνα. Όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 250 περιστατικά. Την ίδια ώρα όπως λένε οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει καμία ενίσχυση σε προσωπικό και σε οχήματα.

«Εξυπηρετούμε ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις και πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη πρέπει να πάει στο Μόλυβο ή και σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές και να επιστρέψει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει και τη μεταφορά από το νοσοκομείο και όλα αυτά με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας του νησιού διαρκώς να μεγαλώνουν. Τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά διπλασιάστηκαν λόγω της προσφυγικής ροής. Ο αριθμός των προσφύγων είναι τεράστιος και είναι ένας πληθυσμός που φτάνει στο νησί εξαθλιωμένος και με ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε μεγάλο ποσοστό» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου Κώστας Σορόκος. Κι κατέληξε: «Δυστυχώς η αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί σε κάποιο περιστατικό σημαίνει ότι κάποια ζωή θα κινδυνεύσει. Μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι έχουν καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες και δεν έχει συμβεί κάτι. Τα οχήματα όμως είναι παλιά και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και τα όρια αντοχής των συναδέλφων εξαντλούνται. Ζητάμε να ενισχυθούμε κι εμείς, όπως συνέβη και στην περίπτωση της αστυνομίας και του λιμενικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.