Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Νέο ταμείο δημοσιογραφικής καινοτομίας ύψους 150 εκατ. ευρώ από τη Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την έναρξή της πρωτοβουλίας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 120 οργανισμοί.

Η πρωτοβουλία Digital News Initiative (DNI) της Google, που ξεκίνησε τον Απρίλιο σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς και με στόχο την υποστήριξη της καινοτομίας στον δημοσιογραφικό χώρο, ανακοίνωσε ότι το νέο ταμείο DNI Innovation Fund δέχεται αιτήσεις από τα ευρωπαϊκά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης - και από την Ελλάδα.

Τα επόμενα τρία χρόνια, το ταμείο της πρωτοβουλίας DNI θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ με τη μορφή χρηματοδότησης, χωρίς δεσμεύσεις. Θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο κύκλοι αιτήσεων ανά έτος. Ο πρώτος ξεκινάει σήμερα και τελειώνει στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ο επόμενος θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2016.

Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε εργάζεται στον τομέα της ψηφιακής ειδησεογραφίας στην Ευρώπη, μεγάλο ή μικρό μέσο, εδραιωμένο ή νέο. Ήδη από την έναρξή της πρωτοβουλίας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 120 οργανισμοί.

Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει ιδέες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων ή αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τις ψηφιακές ειδήσεις. Τα έργα θα πρέπει να είναι πειραματικά και με ψηφιακό προσανατολισμό, ενώ -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- δεν υπάρχει απαίτηση να χρησιμοποιήσουν οι αιτούντες τα προϊόντα της Google.

Θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες χρηματοδότησης:
  • Πρότυπα έργα για οργανισμούς και άτομα που ζητούν επιδότηση έως 50.000 ευρώ. Αφορά έργα σε πολύ πρώιμο στάδιο και η χρηματοδότηση θα καλύπτει το 100% του συνολικού κόστους τους.
  • Μεσαία έργα για ργανισμούς που ζητούν επιδότηση έως 300.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα φθάνει έως το 70% του συνολικού κόστους του έργου.
  • Μεγάλα έργα για οργανισμούς που ζητούν επιδότηση μεγαλύτερη των 300.000 ευρώ. Η χρηματοδοτηση δεν θα ξεπερνά το 70% του συνολικού κόστους του έργου και θα έχει όριο το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, στον ιστότοπο Digital News Initiative, ο οποίος περιλαμβάνει τα κριτήρια καταλληλότητας, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα έντυπα αίτησης. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Η αρχική επιλογή των έργων θα γίνει από μια ομάδα έργου που απαρτίζεται από προσωπικότητες του δημοσιογραφικού τομέα και στελέχη της Google, οι οποίοι θα κάνουν τις προτάσεις χρηματοδότησης στο Συμβούλιο του Ταμείου. Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.