Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ευκαιρία για δεύτερο πτυχίο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία ακόμη ευκαιρία να αυξήσουν τα προσόντα τους, αποκτώντας ένα δεύτερο πτυχίο θα έχουν εκατοντάδες φοιτητές, δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να εισαχθούν σε κάποια σχολή πανεπιστημίου ή ΤΕΙ της αρεσκείας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στο διάστημα από 1 έως 15 Νοεμβρίου, ενώ θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει η κάθε σχολή.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις γίνονται κάθε χρόνο και αποτελούν «όνειρο ζωής» για χιλιάδες νέους απόφοιτους ΑΕΙ, καθώς είναι μία ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να πλουτίσουν το βιογραφικό τους, αφού θα έχουν δύο πτυχία αλλά και γιατί κάποιοι θα βρεθούν επιτέλους στη σχολή, που πραγματικά ήθελαν να σπουδάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν αρχικά μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυστηροί όροι
Οι κατατακτήριες εξετάσεις διεξάγονται κάτω από αυστηρούς όρους για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται επαρκώς από τις σχολές στις οποίες πρόκειται να δώσουν εξετάσεις. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής: Αίτηση του ενδιαφερομένου και αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Τμήματα που καταργήθηκαν βάσει του σχεδίου Αθηνά, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν μεταβατικά μέχρι 31-10-2018, δεν θα δεχθούν πτυχιούχους από κατάταξη. Η επιλογή των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.