Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ποσό ρεκόρ θα καταβάλει η BP για τη μόλυνση του Κόλπου του Μεξικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε πόσα χρήματα θα δώσει ο πετρελαϊκός κολοσσός για να σταματήσουν οι σε βάρος της διώξεις.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP καλείται να καταβάλει το ποσό-ρεκόρ των 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο από εκείνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου, όταν η εταιρεία δέχτηκε να καταβάλει 18,7 δισεκατομμύρια για να τερματιστούν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος της στις ΗΠΑ.

«Αυτή η ιστορική συναλλαγή είναι μια ισχυρή και επαρκής απάντηση στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία», είπε η υπουργός Λορέτα Λιντς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Η BP λαμβάνει την ποινή που της αξίζει, παρέχοντας την κρίσιμη αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε στο περιβάλλον και την οικονομία του Κόλπου», πρόσθεσε.

Η περιβαλλοντική καταστροφή προκλήθηκε από την έκρηξη, τον Απρίλιο του 2010, της πετρελαϊκής εξέδρας Deepwater Horizon στον Κόλπου του Μεξικού, στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών των ΗΠΑ. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και χρειάστηκαν 87 ημέρες για να σταματήσει η διαρροή του πετρελαίου στη θάλασσα. Σύμφωνα με την υπουργό, διέρρευσε στον ωκεανό ποσότητα πετρελαίου ίση με 3 εκατομμύρια βαρέλια.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο και με αυτήν θα σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος της BP από τις ομοσπονδιακές αρχές και από τις αρχές πέντε Πολιτειών (Αλαμπάμα, Φλόριντα, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Τέξας).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.