Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Νέα κόντρα της Περιστέρη με τους Αρχαιολόγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και της Κατερίνας Περιστέρη. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με ανακοίνωση του τονίζει ότι «δεν θα πτοηθεί στην άσκηση της καταστατικής αρχής του και την προστασία αρχαιολογικής κληρονομιάς από κάθε κατάχρηση, υλική ή πνευματική» ενώ προτρέπει τους «καλόπιστους πολίτες να αναρωτηθούν γιατί υποχρεώνεται να καταγγείλει την πρωτοφανή επικοινωνιακή κατάχρηση της έρευνας και να ζητήσει το αυτονόητο: την κατάθεση όλων των τεκμηρίων στην επιστημονική κοινότητα».

Ακόμα αναφέρει ότι «δεν θα απαντήσει στη νέα προσβλητική επιστολή της επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του μνημείου στο λόφο Καστά της Αμφίπολης».

Στην επιστολή της η ανασκαφέας της Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη, επιτίθεται στον ΣΕΑ καταγγέλλοντας τον Σύλλογο για «πρωτοφανή και ανήθικη επίθεση προς την ανασκαφική της ομάδα και στην ίδια προσωπικά».

Επίσης, η κ. Περιστέρη ανακοινώνει μεταξύ άλλων ότι «επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προστατεύσει τόσο το επιστημονικό της κύρος και το έργο της ως αρχαιολόγου όσο και την ίδια ως ανθρώπινη υπόσταση που πλήττεται καίρια από τις επιθέσεις που δέχεται» και επισημαίνει ότι «δεν ζητά τη διαγραφή της από μέλος του ΣΕΑ».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.