Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Στον Άνγκους Ντίτον το Νόμπελ Οικονομίας στην εποχή της κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Βρετανός Άνγκους Ντίτον τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία για τη συμβολή του στην «ανάλυση της κατανάλωσης, της φτώχειας και της ευημερίας»



Ο Α. Ντίτον ειδικεύεται στον κλάδο της Μικροοικονομίας, ο οποίος περιλαμβάνει τη βιομηχανική οργάνωση, την ευημερία, τη θεωρία αποφάσεων, τη θεωρία δημοπρασιών και τον σχεδιασμό μηχανισμών, τη θεωρία γενικής ισορροπίας και τη θεωρία δημοσίου αγαθού.

Σύμφωνα με μια shortlist υποψηφίων που κατέγραφε το Reuters, επικρατέστερος ήταν ο Σερ Ρίτσαρντ Μπλάντελ του University College του Λονδίνου, ο οποίος ειδικεύεται στις αναλύσεις για την αγορά εργασίας και την καταναλωτική ζήτηση.

Επίσης, στη λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων βρίσκονται οι Τζον Λιστ του Πανεπιστημίου του Σικάγο και Τσαρλς Μάνσκι του Northwestern University.

Άλλα γνωστά πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι ο πρώην επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, αλλά και ο ελληνοαμερικανός John Geanakoplos του Yale, ο οποίος - σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» - έχει αναλάβει σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.