Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Απεργούν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδικάζεται η υπόθεση των 14 για τη μεγάλη απεργία κατά της διαθεσιμότητας το 2013.

Σε 24ωρη απεργία προχωράει σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για τη μεγάλη απεργία κατά της διαθεσιμότητας, που διήρκεσε 3,5 μήνες το 2013. Το ραντεβού σήμερα δίνεται στα δικαστήρια, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Την προηγούμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι διοικητικοί έκαναν στάσεις εργασίας.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις διώξεις των 14 υπαλλήλων του Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2013.

«Με τη ρύθμιση του Νόμου 4325/15 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγνωρίστηκε και δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων και οι διοικητικοί υπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

---------

Aπεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια απαντούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι δικάζονται για «παραβίαση δικαστικής απόφασης» και «συμμετοχή σε παράνομη απεργία».

Την Παρασκευή πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ η δεύτερη και κυριότερη κινητοποίηση είναι η 24ωρη απεργία σήμερα, όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και την Πέμπτη με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει τη συμπαράστασή του «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική».

«Το κατηγορητήριο είναι έωλο, πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Ο σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» ανέφερε από την πλευρά της η Ντίνα Σπυροπούλου, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών που δικάζεται τη Δευτέρα.

Από τους 14 υπαλλήλους, οι οκτώ είναι μέλη γενικών συνελεύσεων του ΕΚΠΑ και οι υπόλοιποι έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.