Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Γιατί οι χορτοφάγοι τρώνε κρέας όταν μεθούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποδεικνύουν σχετικές έρευνες.

Πόσο κρέας καταναλώνει ένας μέσος χορτοφάγος; Αν και εξ ορισμού, οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας, αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν άκυρο και φυσικά η απάντηση θα ήταν «καθόλου». Αυτή η ερώτηση κάθε άλλο όμως παρά ρητορική είναι, καθώς η σωστή απάντηση είναι περίπου 83,2 γραμμάρια κρέατος, σχεδόν όσο μια συνηθισμένη μερίδα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το thedailybeast, το ένα τρίτο των χορτοφάγων καταναλώνει το «αμαρτωλό» κρέας όταν βρίσκεται σε κατάσταση μέθης. Όπως σημειώνουν τα στοιχεία, έρευνα που διεξήγαγε το αντίστοιχο υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ πριν από χρόνια, ο μέσος χορτοφάγος στην Αμερική τρώει μια μερίδα κρέατος την ημέρα! Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 Αμερικανοί, οι οποίοι κατέγραφαν ό,τι έτρωγαν για πάνω από δυο ξεχωριστές και μη συνεχόμενες περιόδους 24 ωρών. Όπως αποδείχθηκε, οι χορτοφάγοι πράγματι καταναλώνουν κρέας. Αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά, έδειξε ότι το 60% των εκεί χορτοφάγων βάζουν κοτόπουλο στο πιάτο τους και άλλο είδος κρέατος περίπου το 32%.

Όπως υποδηλώνει μια άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική εταιρεία VoucherCodesPro, οι χορτοφάγοι τρώνε κρέας ενώ είναι μεθυσμένοι - δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιηθεί η μέθοδος διεξαγωγής της έρευνας ή κάποια σχετική λεπτομέρεια, οπότε τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάζονται με σκεπτικισμό.

Ασχέτως από το αν οι παραπάνω έρευνες είναι ακριβείς, εγείρονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ερωτήματα, στα οποία δίνει μια κάποια εξήγηση ο καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας, Hank Rothgerber: «Ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που αθετούν την διατροφική τους υπόσχεση, είναι αυτοί που το κάνουν καθαρά για λόγους υγείας. Στην άλλη όχθη, οι χορτοφάγοι που έχουν ηθικούς φραγμούς έχουν ακλόνητους λόγους για να αποφεύγουν το κρέας και είναι απόλυτα δεσμευμένοι σε αυτή τη πίστη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.