Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο εκπαιδευτικός υπογράφει μόνο τις ημέρες που είναι παρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οδηγίες συμπλήρωσης παρουσιολογίων αναπληρωτών ΠΔΕ και ΕΣΠΑ.

Ο Εκπαιδευτικός υπογράφει μόνο τις ημέρες που είναι παρών/ούσα. Το παρουσιολόγιο ελέγχεται από τον εκπαιδευτικό και το Διευθυντή. Αντίγραφο του Παρουσιολογίου φυλάσσεται στη σχολική μονάδα. Τα παραπάνω αναφέρονται στις οδηγίες των παρουσιολογίων για τους εκπαιδευτικούς του ΠΔΕ και ΕΣΠΑ.

Στις οδηγίες συμπλήρωσης των παρουσιολογιών Ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων για τους Διευθυντές αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ

1. Ο Διευθυντής/Η Διευθύντρια συμπληρώνει τις στήλες «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ» ή «ΑΠΟΥΣΙΕΣ» μόνο τις ημέρες που το σχολείο λειτουργεί και ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι παρών, βάσει του ωρολογίου προγράμματος.

2. Ο εκπαιδευτικός υπογράφει μόνο τις ημέρες που είναι παρών (δεν υπογράφει εκ των υστέρων σε ημέρες άδειας, απουσίας κλπ.).

3. Όταν ο εκπαιδευτικός απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο (άδεια, απεργία/στάση εργασίας, απουσία), ο αριθμός των διδακτικών ωρών απουσίας καταχωρείται στη στήλη «ΑΠΟΥΣΙΕΣ» και στη στήλη «ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ» αναγράφεται η αιτιολογία.

4. Για τις ημέρες που το σχολείο λειτουργεί και πραγματοποιούνται σχολικές εκδηλώσεις (π.χ εκδρομές, σχολικές εορτές, εκκλησιασμός κλπ.) συμπληρώνονται κανονικά οι στήλες «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ» ή «ΑΠΟΥΣΙΕΣ», σύμφωνα με τον αριθμό των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας.

5. Για τις ημέρες που το σχολείο δεν λειτουργεί η στήλη «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ» δεν συμπληρώνεται με τις διδακτικές ώρες αλλά με την αιτιολογία της μη λειτουργίας του σχολείου (π.χ εθνική εορτή, τοπική εορτή, διακοπές Χριστουγέννων/Πάσχα, καιρικές συνθήκες, εκλογές κλπ.).

6. Οι άδειες ασθένειας-κύησης-λοχείας πρέπει να αναφέρονται στη στήλη «ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ» ακόμα και για ημέρες που το σχολείο δεν λειτουργεί (αργίες, σαββατοκύριακα, διακοπές Χριστουγέννων κλπ.)

Το έγγραφο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.