Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Τσαντιγκάρ, Ινδία. Επιστροφή στο σπίτι



Μικροί μαθητές επιστρέφουν στο σπίτι από το σχολείο, πάνω στα ποδήλατά τους, εν μέσω καταιγίδας.

Δέλτα του Νίγηρα, Νιγηρία. Μία περιοχή - θύμα απληστίας



Πολλές φορές έχουν αποτυπωθεί από τον φωτογραφικό φακό οι συνθήκες της καθημερινής ζωής στο Δέλτα του Νίγηρα όσο και οι πολιτικοοικονομικές δομές της πολύπαθης περιοχής. Στη φωτογραφία, δύο αγόρια διασχίζουν τον ποταμό, την ώρα που αυξάνονται οι απαγωγές και οι ένοπλες ληστείες, αναζωπυρώνοντας τα επεισόδια στην περιοχή.

Λέστερ, Βρετανία. Φθινόπωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο



Από το τέλος Αυγούστου τα πάρκα και τα πεζοδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας είναι σαν μια κίτρινη θάλασσα από πεσμένα φύλλα. Πρόκειται για πολλούς για την ιδανική περίοδο να επισκεφτεί κανείς τη χώρα.

Τόκιο, Ιαπωνία. Χαλάρωση στα δημόσια λουτρά sento



Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία δεν είναι πλήρες χωρίς να επισκεφθείτε τις φημισμένες θερμές πηγές. Τα δημόσια λουτρά (sento) είναι το πιο must πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς, ωστόσο καλό είναι να κρύψει τα τατουάζ όταν γδυθεί γιατί παραπέμπουν σε μέλη της Για Κου Ζα.

Σιουδάδ Χουάρες, Μεξικό. Επίσημη πρώτη για το μικρό τζάγκουαρ



Ο χνουδωτός και ακαταμάχητα γλυκός, μικρός ιαγουάρος της φωτογραφίας είναι ο νέος ένοικος του ζωολογικού πάρκου της Σιουδάδ Χουάρες! Πρόκειται για το μικρό τζάγκουαρ που γεννήθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες και πριν από λίγες μέρες έκανε μαζί με το αδερφάκι του το ντεμπούτο του στα μέσα ενημέρωσης.

Μπαϊτζί, Ιράκ. Το πτώμα – τρόπαιο ενός τζιχαντιστή



Ένας Σιίτης μαχητής σέρνει το πτώμα ενός τζιχαντιστή σαν τρόπαιο στην έρημο του Ιράκ.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Οδοιπορικό σε έναν καταυλισμό



Πακιστανοί, Ιρακινοί, Σύροι και μετανάστες άλλων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στον καταυλισμό Schwarzenborn, νότια της Φρανκφούρτης. Λόγω του μεγάλου και διαρκώς αυξανόμενου αριθμού, η διαδικασία της εξέτασης των αιτημάτων για άσυλο καθυστερεί.

Τίβα, Σιβηρία. Οι Σαμάνοι που προβλέπουν το μέλλον



Η περιοχή Τίβα της Σιβηρίας θεωρείται μέρος με μεγάλο πνευματικό «φορτίο». Οι κάτοικοί της, νομάδες με τα κοπάδια τους, είναι βουδιστές και ασκούν τον σαμανισμό, μια αρχαία θεραπευτική παράδοση.Τους αποκαλούν συχνά «γνωρίζοντες» καθώς υποστηρίζουν πως θεραπεύουν, προβλέπουν το μέλλον και βελτιώνουν τη δημοφιλία των ανθρώπων.

Οι πρακτικές και η εμφάνισή τους θυμίζουν εν μέρει τους Ινδιάνους της Αμερικής που πιστεύεται πως είχαν ρίζες στη Σιβηρία.

Πουκέτ, Ταϊλάνδη. Επίδειξη λατρείας με αβάσταχτο πόνο



Το ετήσιο φεστιβάλ χορτοφαγίας ξεκίνησε στο Πουκέτ κι ένας λάτρης γιορτάζει καρφώνοντας δεκάδες καρφιά στα μάγουλά του. Αυτή την παράδοξη επίδειξη λατρείας, λαμβάνει χώρα τον ένατο σεληνιακό μήνα του κινέζικου ημερολογίου και η τοπική κινεζική κοινότητα πιστεύει ότι η αποχή από το κρέας χαρίζει καλή υγεία και πνευματική ηρεμία.

Καράτσι, Πακιστάν. Ιεροί κροκόδειλοι



Σε ειδικά διαμορφωμένο λατρευτικό χώρο κρατούνται οι κροκόδειλοι στο Καράτσι του Πακιστάν, καθώς οι Σούφι, θεωρούν ότι τα ζώα που κατοικούν στη λίμνη της φωτογραφίας είναι ιερά.

Ισραήλ - Παλαιστίνη. Άρχισε η τρίτη Ιντιφάντα;



Μία τρίτη Ιντιφάντα βρίσκεται προ των πυλών ή μήπως έχει ήδη αρχίσει; Το ερώτημα τίθεται όλο και πιο έντονα... Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ μοιάζει για ακόμα μία φορά εκτός ελέγχου, με τις αιματηρές συμπλοκές να αποτελούν πλέον καθημερινά επεισόδια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.