Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αυτή κι αν είναι σούπερ γιαγιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιόρτασε με ξεχωριστή διάθεση και αμφίεση τα 103 της γενέθλια και αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας της.

Παρόλο που γιορτάζει τα 103 της γενέθλια η Mary Cotter δεν είναι μια συνηθισμένη υπερήλικη γυναίκα που περιμένει καθιστή να την τιμήσουν με την παρουσία τους για να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα. Είναι εκείνη που σερβίρει καφέ τσάι και νερό ως εθελόντρια στο κέντρο φροντίδας του Montclair Senior Center εδώ και 25 χρόνια, παρόλο που μετρά ήδη πάνω από 100 χρόνια ζωής.

«Με φωνάζουν σερβιτόρα γιατί είμαι αυτή που τόσα χρόνια τους φέρνω τα ποτά». Η ιδιαίτερη στολή με την οποία απαθανατίστηκε ανήμερα των γενεθλίων της ήταν δώρο από τους φίλους της όπως λένε ο χρόνος και η ηλικία δεν έχουν αφήσει τα σημάδια τους πάνω της. Ακόμα ζει μόνη και οδηγεί από το σπίτι της μέχρι το κέντρο πέντε μέρες την εβδομάδα με ήλιο και με βροχή.

Όπως αναφέρει η ίδια το μυστικό της για τη ζωή είναι η καθημερινή της ρουτίνα. Και πράγματι είναι ορατό αν σταθείς και την παρατηρήσεις για λίγα λεπτά.

«Το να κρατιέμαι συνεχώς απασχολημένη με κάτι, νομίζω» λέει η ίδια ανασηκώνοντας τους ώμους της.

Και είναι απασχολημένη εδώ και πολλά χρόνια. Το 1930 συμμετείχε και κέρδισε μαζί με το σχολείο της μετάλλιο στην κολύμβηση. Δίδαξε κολύμβηση στα μικρά παιδιά μέχρι τα 60 της και μέχρι τα 90 της συμμετείχε ενεργά στη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας.

Κι ενώ όποιος την παρατηρήσει να κινείται στο χώρο μένει άναυδος με την ενέργεια που διατηρεί στα 103 της χρόνια, μόνο η ίδια παραμένει αδιάφορη απέναντι στο χρόνο που περνά... «Δεν ξέρω, απλώς μια ακόμα μέρα πέρασε»…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.