Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μέτρα για την πάταξη της εγκατάλειψης ζώων στην Άρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αστυνομικοί ελέγχουν αν έχουν τσιπ οι σκύλοι.

Δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του προβλήματος της εγκατάλειψης ζώων και την αντιμετώπιση της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων, αναλαμβάνει ο δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικού Νόμου του 2014.

Η πρώτη πρωτοβουλία, αφορά στην οργάνωση ελέγχων από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης-Γεωργίας-Κτηνοτροφίας & Αλιείας, σε σημεία εντός της πόλης της 'Αρτας, όπου συχνάζουν ιδιοκτήτες σκύλων, για τον έλεγχο της σήμανσης των ζώων με την χρήση ειδικού ανιχνευτή.

Η σήμανση και η καταγραφή των ζώων, αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών και η παράλειψή της, αποτελεί παράβαση που επισύρει πρόστιμο της τάξης των 300 ευρώ. Ήδη, από χθες ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι στην περιοχή του παραλίμνιου πάρκου και στο κέντρο της πόλης.

Τα μέλη του κλιμακίου, έκαναν συστάσεις στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους ως προς τη σήμανση και τη καταγραφή, η παράλειψη των οποίων επιφέρει υψηλά πρόστιμα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία, αφορά τη δημιουργία μητρώου ζώων συντροφιάς του δήμου Αρταίων στην υπηρεσία της Δειύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης-Γεωργίας-Κτηνοτροφίας & Αλιείας του Δήμου.

Ο δήμος Αρταίων, καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων, από τις 19-10-2015 και μετά, να προσέλθουν άμεσα στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης-Γεωργίας-Κτηνοτροφίας & Αλιείας και να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του ζώου, μαζί με το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.