Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Αλλού πλεονάζουν εκπαιδευτικοί και αλλού λείπουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη προνοητικότητα.

«Δε θα κρυφτώ. Υπάρχουν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν στο διπλανό σχολείο και δεν τους παίρνουμε για να τους πάμε στο άλλο σχολείο. Για παράδειγμα έχουμε περίπτωση στην Αθήνα, εδώ δίπλα στο Υπουργείο, γι αυτό δε θέλω να αποφύγω την ευθύνη, το λέω - όπου έχουμε πλεονάζον προσωπικά περίπου 200 άτομα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στη διπλανή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουμε ανάλογες ειδικότητες που λείπουν περίπου 80 άτομα».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους κκ Λυριτσή και Οικονόμου, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ίδιο ενώ αναφέρθηκε και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης. «Η διάρθρωση του Υπουργείου, η Διοίκηση του Υπουργείου, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν έχουν ευθύνη να εξορθολογίσουν αυτή την πραγματικότητα; Είναι σε δυο πόρτες δίπλα – δίπλα, ο Διευθυντής της Α/θμιας και Β/θμιας. Δε συνομιλούν μεταξύ τους;…Δεν πρέπει να καλύψουμε το κενό στο Δημοτικό της Κυψέλης με Γυμναστή από το Παγκράτι που περισσεύει;» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«Θα έπρεπε να είναι πιο ενεργή η δημόσια κρατική μηχανή» υπογράμμισε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι «πρέπει η Διοίκηση της Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη προνοητικότητα και αποφασιστικότητα για την κάλυψη των κενών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.