Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δίκη για το θάνατο της 34χρονης Αγγελικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 34χρονη Αγγελική Αγγελίδη κατέληξε στις 7 Ιουνίου του 2010, 9.35 το βράδυ.

Η ιατροδικαστική έκθεση απέδιδε τον θάνατό της σε κακώσεις (ρήξεις) που είχαν δημιουργηθεί από τροχαίο που είχε εμπλακεί έναν μήνα νωρίτερα. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε», είχε πει το ιατρικό προσωπικό στους γονείς της, Νίκο και Καλλιόπη, που στέκονταν απαρηγόρητοι στους διαδρόμους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Δεν είχαν καν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν τον «ξανθό άγγελό» τους και οι γιατροί τούς ζητούσαν να υπογράψουν «δηλώσεις συγκατάθεσης» αναφορικά με τα χειρουργεία που είχαν κάνει - μία τυπική διαδικασία, όπως τους είπαν.

Δίκη για το θάνατο της 34χρονης Αγγελικής

Είχε προηγηθεί ένας εφιαλτικός μήνας με επεμβάσεις και ραγδαία επιδείνωση της υγείας της Αγγελικής, που στο τέλος έκανε τους γονείς να αναφωνήσουν στο νοσοκομείο «μας αχρήστεψαν τον άγγελό μας». Ομως, δεν προέβησαν σε καμία νομική ενέργεια, λόγω της ιατροδικαστικής έκθεσης που δεν άφηνε περιθώρια.

Ημέρες μετά τον θάνατο της κόρης τους, οι γονείς έλαβαν μια επιστολή και ένα έγγραφο που ανέτρεπε τα πάντα, καθώς υποδείκνυε σωρεία ιατρικών παραλείψεων.

Όλα δείχνουν ότι το «βαθύ λαρύγγι» που έστειλε το γράμμα στους γονείς ήταν γιατρός του Ευαγγελισμού.

Έκτοτε, ο Νίκος και η Καλλιόπη Αγγελίδη έχουν αποδυθεί σε δικαστικό αγώνα ζητώντας τη δικαίωσή τους. Αύριο ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία σε βάρος πέντε γιατρών, «για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και δι' ενέργειας τελούμενη και ψευδή βεβαίωση».

Οι δικηγόροι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης, που είχαν καταθέσει τη μήνυση ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, θα υπερασπιστούν στο ακροατήριο την οικογένεια της άτυχης 34χρονης.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, τον Μάιο του 2010, η κόρη τους είχε βγει βραδινή βόλτα με τη μηχανή του φίλου της και δημοσιογράφου Μανώλη Ρ. Επί της οδού Λαγουμιτζή στον Ν. Κόσμο, ο 38χρονος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με δύναμη στο κράσπεδο της διαχωριστικής νησίδας. Ο δημοσιογράφος είχε βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ η Αγγελική είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε, όταν η κόρη τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στις 13 Μαΐου 2010, η Αγγελική υποβλήθηκε σε επέμβαση. Όπως αναφέρουν οι γονείς, «μετά το πέρας της επέμβασης, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής».

Ύστερα από μέρες, λαμβάνουν χαρμόσυνα νέα, ενώ την επόμενη μέρα τούς ανακοινώνεται ότι η κόρη τους θα αναρρώσει ταχέως. Παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της και ζητούν συνεχή ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς. Σύμφωνα με τα δικόγραφα, για τις επόμενες 3 ημέρες το ιατρικό προσωπικό καθησυχάζει τους γονείς και χαρακτηρίζει τις όποιες επιπλοκές μη ανησυχητικές.

Την επόμενη μέρα οι γιατροί υποβάλλουν την Αγγελική σε τραχειοστομία. «Εμείς, εκπλαγήκαμε. Διότι μέχρι τότε μας παρίσταναν την υγεία της σταθερά βελτιούμενη. Και βέβαια χωρίς καμία επιπλοκή. Ρωτήσαμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν την τραχειοστομία. Απαντούσαν, αόριστα. Τέλος, ρωτήσαμε αν η επέμβαση αυτή είναι επικίνδυνη. Μας απάντησε ότι δεν ενέχει κανένα κίνδυνο. Είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας», ισχυρίζονται οι γονείς.

Λύγισαν όταν την είδαν
Όμως, όταν οι γονείς αντίκρισαν την κόρη τους μετά την τραχειοστομία, λύγισαν. «Την είδαμε διασωληνωμένη. Με τσιρότο στον λαιμό. Το θέαμα μας σόκαρε. Ανέπνεε, με πολύ μεγάλη δυσκολία. Ανεβοκατέβαινε άτακτα το στήθος της. Έκλειναν μέχρι τέλους τα ρουθούνια της, στην προσπάθειά της να αναπνεύσει».

Ημέρες μετά οι γιατροί την υποβάλλουν σε νέα επέμβαση, στο σημείο που είχε γίνει ρήξη της τραχείας και παρουσιάστηκε νέα επιπλοκή, η οποία επί 2 ημέρες δεν αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Η 34χρονη Αγγελική, έπειτα από έναν μήνα στον Ευαγγελισμό, παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά κατέληξε.

Της είχε αφαιρεθεί ο οισοφάγος, είχε ρήξεις, σήψεις, λοιμώξεις, αιμορραγίες και σιτιζόταν με πολτοποιημένη τροφή με σύριγγα, ενώ αν επιβίωνε, θα έπρεπε να τρέφεται για το υπόλοιπο της ζωής της με σωλήνα απευθείας στο στομάχι.

Μετά τις αποκαλύψεις του «insider» από τον Ευαγγελισμό, οι γονείς συγκέντρωσαν ανεξάρτητες ιατροδικαστικές εκθέσεις και γνωματεύσεις οι οποίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής «είτε επιχείρησε απόκρυψη ευθυνών είτε είναι ενσυνείδητα αμελής».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.