Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου: ‘’Ξεκλειδώνοντας τη μουσική στα παιδιά με ειδικές ικανότητες’’

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο τύπου

Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου, Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον, ο Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας και η καθηγήτρια πιάνου Ειρήνη Αμαξοπούλου, θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου

‘’Ξεκλειδώνοντας τη μουσική στα παιδιά με ειδικές ικανότητες’’

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ηθοποιός: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης οι:

• Εκπρόσωπος της Ε.Ε.Π.Ο.Σ.Γ.Κ. ΑμεΑ

• Ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «ΜΕΛΕΔΩΝΗ»

• Ο Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

• Η κα Βάλια Γεωργανά, φυσιοθεραπεύτρια από την

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (Καλαμάτα)

Μετά το τέλος της παρουσίασης, μαθητές με ειδικές ικανότητες που έχουν διδαχθεί μουσική με την μέθοδο διδασκαλίας του βιβλίου, θα παρουσιάσουν την πρόοδο τους στο πιάνο και αρμόνιο.

Την παρουσίαση συντονίζει ο μουσικός παραγωγός: Βασίλης Λιοδήμος,



Λίγες πληροφορίες για το βιβλίο.

Το εκδοθέν βιβλίο με τίτλο «Ξεκλειδώνοντας την μουσική στα Άτομα με ειδικές ικανότητες», αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο μιας πρότυπης μεθόδου εκμάθησης μουσικής σε άτομα με ειδικές ικανότητες (ΑμεΑ).

Ένα βιβλίο που είναι ουσιαστικά το συνοδευτικό αλλά αναγκαίο «εργαλείο» για τον δάσκαλο μουσικής που θα θελήσει να διδάξει μουσική σε άτομα με αναπηρία.

Ένα βιβλίο που αποτελεί το πρώτο δείγμα μιας μεθόδου εκμάθησης μουσικής, που μετά από χρόνια εφαρμογής σε μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών με μη τυπική ανάπτυξη, τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε ένα αριθμό μαθητών μέσα από τα τμήματα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Μιας μεθόδου όπου κατορθώνει με την χρήση περίεργων μέσων για την μουσική, όπως π.χ. τα φρούτα, λαχανικά και των διαφορετικών χρωμάτων που έχει το κάθε φρούτο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο χρησιμοποιηθεί, να οδηγεί αυτά τα παιδιά να κατανοήσουν τις νότες, την διαφορετικότητα των πλήκτρων και των ήχων που παράγουν και τελικά να αποκτούν στενή σχέση με την μουσική.

Ένα εργαλείο όμως που θα δώσει την δυνατότητα και τις πρώτες αναγκαίες πληροφορίες, στον ενδιαφερόμενο, να μπει στο πνεύμα της μεθόδου και μέσα από την προσωπική προσπάθεια να καταστεί ικανός να εργαστεί και αυτός με αυτή την ειδική κατηγορία μαθητών.

Μαθητές, που σίγουρα έχουν πολλά προβλήματα γενικότερα αλλά ευτυχώς μέσα από την επαφή με την μουσική μπορούν να ομορφύνουν τόσο την δικιά τους δύσκολη ζωή αλλά και του καθηγητή, αφού η οφθαλμοφανής επιτυχία σίγουρα θα του χαρίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες και ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.