Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Το ροχαλητό στα παιδιά ρίχνει τις επιδόσεις στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η υπνική άπνοια μειώνει κατά 12% τους σχολικούς βαθμούς.

Μέχρι χθες ήταν γνωστό πως η υπνική άπνοια είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ατυχημάτων ενώ, μπορεί ακόμη και να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμία, υψηλή πίεση, διαβήτη, κατάθλιψη, μειωμένη απόδοση στην εργασία και φυσικά προβλήματα μνήμης.

Σήμερα μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago της Νέας Ζηλανδίας διαπιστώνει ότι τόσο το ροχαλητό όσο και η υπνική άπνοια επιδρούν αρνητικά στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών. Οι επιστήμονες μελέτησαν αναλυτικά 16 έρευνες που έχουν γίνει σε 12 χώρες με μέσο όρο 550 παιδιά η κάθε έρευνα. Οι ηλικίες των παιδιών ήταν από 5 έως 17 ετών.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο «Pediatrics» και σύμφωνα με αυτά, τα παιδιά που ροχάλιζαν ή είχαν υπνική άπνοια, είχαν κατά 12% χαμηλότερους βαθμούς από τα υπόλοιπα. Στα μαθήματα γλώσσας οι βαθμοί ήταν 12,3% χαμηλότεροι, στα μαθηματικά 13,1% και στα άλλα επιστημονικά μαθήματα 11,6%.

Από τα αποτελέσματα διαφάνηκε καθαρά ότι τα αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο συνδέονται άμεσα με τις κακές επιδόσεις στο σχολείο. Συγκεκριμένα τα παιδιά που παίρνουν πιο χαμηλούς βαθμούς είναι αυτά που ροχαλίζουν και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα όταν κοιμούνται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.