Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργασία κολοσσών της τεχνολογίας για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς video format

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμπραξη Amazon, Google, Microsoft, Mozilla και άλλων με το όνομα Alliance for Open Media.

Παρόλο που η Google προσπαθεί από το 2010 να καθιερώσει το δικό της web-friendly video format (.webm), αποφάσισε παράλληλα να μετάσχει σε ένα νέο project για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς video format σε συνεργασία με τις Amazon, Cisco, Intel, Microsoft, Netflix και Mozilla. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι εταιρείες η νέα σύμπραξη θα ονομαστεί Alliance for Open Media και στόχος είναι το νέο video format να συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Να είναι γραμμένο σε ανοικτό κώδικα, να είναι Βελτιστοποιημένο για web και ταυτόχρονα ευέλικτο για χρήση σε οποιαδήποτε μοντέρνα συσκευή και οποιοδήποτε bandwidth.
Όπως διευκρίνισαν το νέο format θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων, με βελτιστοποίηση για ανάλογο hardware ενώ θα είναι διαθέσιμο τόσο για επαγγελματικό όσο και για ερασιτεχνικό υλικό. Επιπρόσθετο στοίχημα είναι η υψηλή ποιότητα ακόμη και σε real-time streaming καθώς και η κρυπτογράφηση για μεγαλύτερη ασφάλεια

Σύμφωνα με το στέλεχος της Microsoft και εκτελεστικός διευθυντής της Alliance for Open Media, Gabe Frost, «οι απαιτήσεις των πελατών για την απόδοση των media αυξάνονται καθημερινά και η εκπλήρωση των προσδοκιών τους απαιτεί τη συνεργασία όλων των δυνάμεων. Η Alliance for Open Media φέρνει κοντά τους κορυφαίους ειδικούς στον χώρο για τη δημιουργία μιας ανοικτής, χωρίς δικαιώματα λύσης νέας γενιάς για τα videos».

Όπως σημειώνει η Mozilla σε ανακοίνωσή της ο λόγος για της συνεργασίας κολοσσών του διαδικτύου δεν είναι απλά για να μοιραστούν την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία αλλά για να επιτύχουν να χτίσουν την επόμενη γενιά royalty-free video codec. Με δεδομένο ότι πράγματι συνεργάζονται εταιρείες τεραστίου μεγέθους, μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε ένα νέο κι επιτυχημένο video format.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.