Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Περισσότερες από 4.000 θα είναι οι πιστώσεις του ΠΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γενναιόδωρο το εθνικό σκέλος για αναπληρωτές.

Εκδόθηκε χθες και επισήμως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την οποία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας μας δήλωσαν ότι ο στόχος είναι η άμεση έκδοσή της. Όπως έχουμε αποκαλύψει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσουμε ακολούθως στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου γνωστή και ως ΠΥΣ για την οποία οι διαδικασίες δεν είναι χρονοβόρες.

Φέτος δε χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση καθώς η υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία «πάτησε» σε αυτή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία επιτρεπόταν η χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ.

Στο ερώτημα, για ποιο λόγο το ποσό το οποίο αναγράφεται είναι 115.000.000 ευρώ και όχι 72.000.000 η απάντηση είναι ότι στα 115 εκ ευρώ έχουν ενταχθεί και τα 43 εκ. τα οποία δόθηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος για προσλήψεις 3.000 αναπληρωτών.

Τα χρήματα λοιπόν που διαθέτει το Παιδείας από το ΠΔΕ είναι 29 εκ ευρώ για το 2015 και 43 εκ ευρώ για το 2016, δηλαδή σύνολο 72 εκ. Δεν αναφέρεται ο αριθμός των πιστώσεων αν και η υπουργός Παιδείας και υπηρεσιακοί παράγοντες μιλούν για 4000 πιστώσεις. Ο αριθμός των 4000, δεκάμηνων πιστώσεων, προκύπτει από το γεγονός ότι το κόστος του αναπληρωτή εκτιμάται περίπου στα 17.000 ευρώ καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αλλάξει μισθολογικό κλιμάκιο.

Ενδεχομένως το κόστος να διαμορφωθεί στα 15.000 - ευρώ και έτσι να αυξηθούν οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών γεγονός που μας το επιβεβαίωσε και ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας

Ενδεχομένως στο Υπουργείο να αύξησαν τις πιστώσεις του εθνικού σκέλους για να καλύψουν και τα κενά που θα προκύψουν από το πρόβλημα με την κατανομή του ΕΣΠΑ ιδίως στην περιφέρεια Αττικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.