Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Με καρκίνο ο κιθαρίστας διάσημου συγκροτήματος - γράφει το τέλος!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθώς ανακοινώνουν τους σταθμούς για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του 2016, ο διάσημος κιθαρίστας εξήγησε τους λόγους που τους ώθησαν να πουν το οριστικό αντίο στους πολυάριθμους θιασώτες τους.

«Το σώμα μου δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα», είπε ο σπουδαίος κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi. Και εξήγησε ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι καλά, ύστερα από 3 χρόνια σκληρής μάχης με τον καρκίνο, όμως η κατάσταση μπορεί εύκολα να πάρει την κάτω βόλτα.



«Οι περιοδείες των Sabbath έχουν το τίμημά τους», πρόσθεσε, «είναι λοιπόν καιρός να πούμε τα αντίο μας». Η παγκόσμια τουρνέ του "αντίο", στην οποία δεν θα συμμετέχει ο ντράμερ Bill Ward, ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου 2016, από την Ομάχα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για την ώρα έχουν ανακοινωθεί προορισμοί μόνο για την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Θα υπάρξουν όμως και βρετανικές συναυλίες, ξεκαθάρισε ο Iommi «και φυσικά θα παίξουμε στο Μπέρμιγχαμ!».





Οι Black Sabbath μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin είναι τα τρία συγκροτήματα που αποτέλεσαν τους δημιουργούς του heavy metal μουσικού ιδιώματος, ενώ είναι αυτοί, κυρίως, που θεωρούνται το πρώτο heavy metal συγκρότημα. Βασικά μέλη του συγκροτήματος είναι ο Όζι Όσμπορν στα φωνητικά, ο Τόνι Αϊόμι στην κιθάρα και ο Γκίζερ Μπάτλερ στο μπάσο, ενώ κατά το παρελθόν έχουν περάσει από τη σύνθεση τους ο Μπιλ Γουόρντ, ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο, ο Ίαν Γκίλαν, ο Κόζι Πάουελ, ο Γκλεν Χιουζ, ο Μπομπ Ντέισλι και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί του είδους.

Ξεκίνησαν την άνοιξη του 1967 ως Polka Tulk και λίγο αργότερα ως Earth. Τον Αύγουστο του 1969, μετονομάστηκαν σε Black Sabbath επηρεασμένοι από την ομώνυμη ταινία τρόμου του Μάριο Μπάβα με πρωταγωνιστή τον Μπόρις Καρλόφ που είχε προβληθεί το 1963.


Πηγή: http://www.tff.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.