Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επτά περιπτώσεις προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 13 Αυγούστου 2015, σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικών καταλυμάτων στην Αττική και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τη Νοτιοανατολική Αττική.

Σε επτά περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κ.α.

Συγκεκριμένα, σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων, συνολικής αξίας 237 ευρώ και η απασχόληση ενός εργαζομένου, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, συνολικής αξίας 129,70 ευρώ. Σε καφετέρια στη Γλυφάδα, δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.

Σε εστιατόριο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε ζαχαροπλαστείο στη Βουλιαγμένη, δεν επειδείχθη ο πίνακας προσωπικού, ενώ σε εστιατόριο – καφέ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου, που δεν είχε καταχωρηθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Επιπλέον, σε πολυτελή οικία που λειτουργεί ως τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δηλωμένο ως τουριστικό κατάλυμα, ενώ δεν είχε σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Για τις συγκεκριμένες διοικητικές παραβάσεις, επελήφθη το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.