Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Σύσταση 1.686 οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής.

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη σύσταση συνολικά 1.686 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες θα μετατεθεί αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών υπηρετούντων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με διαφανείς διαδικασίες και όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η σύσταση των συγκεκριμένων θέσεων είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια του υπουργείου να αποκαταστήσει αδικίες που προέκυψαν από επιλογές, μεθοδεύσεις και πολιτικές των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου. Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του.

Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νέων ολοήμερων τμημάτων δημοτικών σχολείων τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ολοήμερα από το 2008 και στο εξής, αλλά και για τις ανάγκες της λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) συστήνονται ανά κλάδο και περιοχή μετάθεσης οι εξής οργανικές θέσεις:
  • Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06): Συστήνονται 732 οργανικές θέσεις
  • Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11): Συστήνονται 299 οργανικές θέσεις
  • Μουσικής (ΠΕ16): Συστήνονται 655 οργανικές θέσεις

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.