Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μπαράζ παραβάσεων σε ταμειακές μηχανές εντόπισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διενεργήθηκαν 568 μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι.
Αδήλωτες ταμειακές μηχανές εντόπισαν τα κλιμάκια που έβγαλε στο δρόμο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων και της διεύρυνσης του πεδίου διενέργειάς τους σε όλη τη χώρα.

Κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 17/7/2015 έως την Κυριακή 26/7/2015 διενεργήθηκαν από υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. της χωρικής αρμοδιότητας Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση των φορολογούμενων προς τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. όπως αυτές ισχύουν.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 568 μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πειραιά, στις Κυκλάδες, στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη και διαπιστώθηκαν 210 παραβάσεις.

Επίσης έχουν δοθεί οδηγίες για συνεχείς ελέγχους σχετικά με αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς και φορολογικές ταμειακές μηχανές.

------------------

Πώς πειράζουν τις ταμειακές για να γλιτώνουν το ΦΠΑ στα νησιά

Νέο κόλπο αποκάλυψαν τα σαφάρι του ΣΔΟΕ - Υπερβαίνουν το 50% οι παραβάτες.
Σαρωτικοί έλεγχοι, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, βρίσκονται σε εξέλιξη από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Ξενοδοχεία, εστίαση και μπάρ συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων. Ενδεικτικό είναι οτι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις ημέρες αυτές στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες. Ποσοστό παραβατικότητας που υπερβαίνει το 50%.

Στελέχη που συμμετέχουν στους ελέγχους αναφέρουν οτι τα ποσοστά παραβατικότητας παραμένουν υψηλά, ενώ αξιοποιούνται καινούριες μέθοδοι για την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, από τη φορολογική διοίκηση.

Έτσι το "νέο κόλπο" των φοροφυγάδων είναι η επέμβαση στη φορολογική ταμειακή μηχανή με τέτοιο τρόπο που να εμφανίζει μειωμένο το τελικό ποσό του ημερήσιου τζίρου, ενώ το κατάστημα έχει κόψει κανονικά όλες τις αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό αποδίδει λιγότερο ΦΠΑ, ενώ κατά τον έλεγχο εμφανίζεται να κόβει αποδείξεις.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων από τις κατά τόπους ΔΟΥ, ενώ αναμένονται να προσλάβουν μαζικότερο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπονται οι διαδικασίες και ο τρόπος των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάσττημα και για όλο το διάστημα του καλοκαιριού με στόχο τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ.

----------------

Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές σε Σαντορίνη και Μύκονο

Οι μηχανισμοί κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ.

Νέες περιπτώσεις αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών στη Σαντορίνη και στη Μύκονο αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση λιανικού εμπορίου κοσμημάτων-τουριστικών ειδών στη Σαντορίνη κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ.

Επίσης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση δραστηριότητας οβελιστηρίου-αναψυκτηρίου στην περιοχή Βούγλι Μυκόνου χρησιμοποιούσε αδήλωτο φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος και κατασχέθηκε από τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ.



Πηγή: http://www.newsbeast.grhttp://www.news.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.