Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση για τους αστέγους από το δήμο Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων.

Τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Ηρακλείου, με δικό του προσωπικό και πόρους, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με το Δίκτυο Φτώχειας και τους φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αλλά που όμως ελλείψει πόρων από το ΕΣΠΑ αποχώρησαν από αυτό, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε μεν στο Δίκτυο Φτώχειας ωστόσο δεν είχε καμία δυνατότητα διαχειριστικής παρέμβασης.

Συντονιστής Φορέας ήταν η Ζωοδόχος Πηγή ενώ συμμετείχαν και τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων και ο Σύλλογος Τριτέκνων. Οι φορείς αυτοί είχαν αναλάβει τη διαχείριση της όλης διαδικασίας και όταν άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εκταμίευσης ο Δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσε να παρέμβει αλλά ούτε και να υποσχεθεί τη συνέχιση του προγράμματος με τους ίδιους εργαζόμενους και με δημοτικούς πόρους.

Την ίδια ώρα ο Συντονιστής Φορέας, μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ανακάλεσε το ενδιαφέρον του για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Δήμος Ηρακλείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συνέχισης του προγράμματος χωρίς όμως για όλα αυτά να έχει καμία ευθύνη ο Δήμος Ηρακλείου αφού δεν είχε κανένα λόγο στην όλη διαχείριση.

Από δω και πέρα ο Δήμος Ηρακλείου είναι διατεθειμένος, με δικούς του πόρους και προσωπικό, να λειτουργήσει το Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων προκειμένου να συνεχίσει την ανακούφιση των αστέγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν εκείνος που είχε φροντίσει έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης στους χώρους του Κέντρου, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η παράδοση -παραλαβή θα γίνει την Τετάρτη 29/7/2015 και ώρα 10 το πρωί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στη Νέα Αλικαρνασσό, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνάς Σπανάκη – Κοχιαδάκη που θα παραλάβει από το Συντονιστή Φορέα Ζωοδόχο Πηγή και τους συνεργαζόμενους φορείς, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, το Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων, το Σύλλογο Τριτέκνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.