Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ναυάγιο ρωσικού υποβρυχίου του 1916 εντοπίστηκε στη Σουηδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ναυάγιο που εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Σουηδίας ανήκει κατά πάσα πιθανότητα σε ένα ρωσικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1916 και όχι στο μυστηριώδες ρωσικό υποβρύχιο που "κυνηγούσαν" πέρσι οι αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις.



"Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για ένα ρωσικό υποβρύχιο τύπου Σομ που βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με ένα σουηδικό πλοίο το 1916, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πριν από τη Ρωσική Επανάσταση" ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αφού ανέλυσαν τις εικόνες που τράβηξαν οι δύτες της εταιρείας Ocean X Team, που ειδικεύεται στον εντοπισμό ναυαγίων. Στο ναυάγιο εκείνο είχαν σκοτωθεί και τα 18 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου.

"Ο τύπος του υποβρυχίου και το όνομά του διακρίνονται στο βίντεο των δυτών" και επιβεβαιώνουν την υπόθεση αυτή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ocean X Team προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης όταν ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κοντά στις σουηδικές ακτές ένα βυθισμένο ρωσικό υποβρύχιο, σε πολύ καλή κατάσταση, μήκους περίπου 20 μέτρων και πλάτους 3,5. Η ανακοίνωση αυτή έγινε περίπου 9 μήνες μετά το "κυνήγι" που είχαν εξαπολύσει οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις για να εντοπίσουν ένα μυστηριώδες υποβρύχιο που θεάθηκε στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας. Αν και οι έρευνες αυτές αποδείχτηκαν άκαρπες, η Στοκχόλμη υποστήριξε ότι "ένα μικρό υποβρύχιο", την εθνικότητα του οποίου δεν μπορούσε να καθορίσει, μπήκε όντως στα χωρικά ύδατα της. Οι υποψίες στρέφονταν στη Ρωσία, η οποία αρνιόταν κατηγορηματικά αυτήν την κατηγορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter, το υποβρύχιο που εντόπισε η εξειδικευμένη εταιρεία είχε κατασκευαστεί το 1904 στο Βλαδιβοστόκ και εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο της Βαλτικής το 1915.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.