Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Για το παράβολο στα ΚΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 28.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 2006

Την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Εργασίας, για το άρθρο 3 του ν. 4331/2015 «Κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας», προκειμένου αυτό να τεθεί σε άμεση εφαρμογή, ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ, ώστε να καταργηθεί επιτέλους το παράβολο των 46,14€, όπως προβλέπεται από τον συγκεκριμένο Νόμο.

Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της έχουν αγωνιστεί από την πρώτη στιγμή να καταργηθεί το μέτρο της καταβολής του παραβόλου στα ΚΕΠΑ, ως απαράδεκτο την παρούσα οικονομική περίοδο συρρίκνωσης των εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του πληθυσμού.

Δεν ανακουφίζονται βέβαια, και αυτό πρέπει να προχωρήσει σε επόμενη άμεση ρύθμιση, όλοι οι αιτούντες. Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. προς τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικώς Ασφαλίσεων, όπως και στην παρούσα, ήταν η κατάργηση παραβόλου του ποσού των 46,14 € για όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Με την παρούσα διάταξη, οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους για χρήση παροχών για παράδειγμα από το Υπουργείο Παιδείας (π.χ. μετεγγραφές) ή το Υπουργείο Οικονομικών (φοροαπαλλαγές κ.λπ.) ή το Υπουργείο Μεταφορών κ.λπ. είναι ακόμη υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το παράβολο.

Η επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (133.9 KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.