Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Αντιπλημμυρικά έργα στην πυρόπληκτη Νεάπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να ολοκληρωθούν πριν τις βροχές του χειμώνα.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι μελέτες και τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να προστατευθούν τα χωριά της Νεάπολης που επλήγησαν από τη πρόσφατη μεγάλη φωτιά, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή.

Ο κ. Τσιρώνης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής δυναμικής, εφαρμοσμένης γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, περιόδευσε στα χωριά της Νεάπολης και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης στη Νεάπολη Βοιών, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή για την προστασία των χωριών.

Ο υπουργός επισήμανε ότι χρειάζεται άμεση έναρξη των μελετών και της κατασκευής των έργων, πριν έρθουν οι βροχές, με μεγάλη, όμως τόνισε, προσοχή στο σχεδιασμό για να μην υπάρξουν αστοχίες, όπως συνέβη στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μονεμβασιάς έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των χωριών και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά έργα.

Αποφασίστηκε άμεσα να δρομολογηθούν οι μελέτες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα έργα με κορμοδέματα, κορμοπλέγματα και όχι μόνο, προκειμένου να προστατευθούν τα χωριά Μεσοχώρι, Φαρακλό, Λάχι και Άγιος Νικόλαος. Τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού και η πυρκαγιά έχει κάψει τη χλωρίδα τόσο από την πάνω όσο κι από την κάτω πλευρά τους, με αποτέλεσμα να απαιτείται η άμεση κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.