Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αυξημένη η ζήτηση για δάνεια στην ευρωζώνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά.

Αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια στην ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα χαμηλά επιτόκια, καταγράφει η τριμηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον τραπεζικό δανεισμό. Το τρίτο τρίμηνο, οι τράπεζες αναμένουν περαιτέρω αύξηση.

Η έρευνα, που περιλαμβάνει 142 από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, έδειξε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική αρχίζει να τροφοδοτεί τη ζήτηση για τα επιχειρηματικά δάνεια, αν και περισσότερο εμφανής είναι ο αντίκτυπος στα στεγαστικά δάνεια και την καταναλωτική πίστη.

Το 13% των τραπεζών ανέφερε αύξηση στη ζήτηση των δανείων προς τις επιχειρήσεις, συγκριτικά με 1% των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το προηγούμενο τρίμηνο.

Επιπλέον, το 49% των τραπεζών – έναντι 30% το προηγούμενο τρίμηνο - κατέγραψαν αύξηση στη ζήτηση των στεγαστικών δανείων.

Αυξημένη ήταν η ζήτηση και για την καταναλωτική πίστη, με το 41% των τραπεζών - από 12% το προηγούμενο τρίμηνο - να καταγράφει την ανοδική τάση, αντανακλώντας τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της διάθεσης για αγορές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.