Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου οι αιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας.
Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου θα υποβάλλονται και στον Έβρο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής», που χρηματοδοτείται από το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για του απόρους.

Το πρόγραμμα αφορά μόνον όσους πολίτες έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015 και με πραγματικό εισόδημα: 3.000 ευρώ μεμονωμένο άτομο, 4.500 ευρώ το ζευγάρι, συν 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο άτομο και συν 900 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο άτομο. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος, λογίζεται ως ενήλικας.

Στο πραγματικό εισόδημα δεν λογίζονται η διατροφή, το επίδομα αναδοχής, το εξωιδρυματικό επίδομα καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Ως προς τις παροχές του προγράμματος προβλέπεται διανομή τροφίμων, ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, σε πακέτα. Στους άστεγους θα παρέχονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων και στους μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρέχονται έτοιμα γεύματα ή δεκατιανό.

Επιπλέον στους ωφελούμενους θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών και κοινωνικά φροντιστήρια.

Οι υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www. idika.org.gr/teba,, σε ειδική φόρμα. Όσοι πολίτες δεν διαθέτουν internet και ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια γραφεία (δήμων και μητροπόλεων) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014) και τον κωδικό TAXIS.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2015-2016 ανέρχεται στα 135.000.000 ευρώ (πανελλαδικά) και για το 2015 οι προμήθειες θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ενώ από το 2016 και μετά θα γίνονται από τους επικεφαλείς φορείς.

Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει η κοινωνική σύμπραξη «ΦΑΡΟΣ ΑΓΩΓΗΣ» η οποία αποτελείται από τους δήμους Αλεξανδρούπολης (που είναι και ο επικεφαλής), Σαμοθράκης και Σουφλίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου καθώς και τις μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.