Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ισραηλινοί σκότωσαν 17χρονο Παλαιστίνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανθρωπιστική οργάνωση έδωσε βίντεο με το συμβάν στη δημοσιότητα.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ισραηλινή ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα B’Tselem, φαίνεται να τραυματίζεται θανάσιμα ένας νεαρός Παλαιστίνιος από πυρά ανώτερου Ισραηλινού αξιωματικού-περιαστατικό που φαίνεται να επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο συνταγματάρχης Yisrael Shomer, διοικητής της ταξιαρχίας Binyamin στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βρίσκεται υπό στρατιωτική έρευνα της αστυνομίας για τον πυροβολισμό στο Al-Ram, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 17χρονος Mohammed Ali-Kosba, έριξε μια πέτρα που έσπασε το παρμπρίζ του οχήματος του Shomer.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, τον υπολοχαγό Col Peter Lerner, ο αξιωματικός και οι στρατιώτες βγήκαν από το όχημα και άνοιξαν πυρ μόνο αφού «αισθάνθηκαν περαιτέρω κίνδυνο». Αξιωματούχοι του στρατού, λένε ότι ο Shomer διέταξε να πυροβοληθεί ο ύποπτος στα πόδια προκειμένου να συλληφθεί, όπως γράφει ο Independent.

Αλλά στο βίντεο, μετά την ρίψη της πέτρας στο όχημα, φαίνονται δυο στρατιώτες να κυνηγούν τον νεαρό και ένας τρίτος στρατιώτης να περιμένει κοντά στο όχημα. Ο πυροβολισμός δεν φαίνεται στο βίντεο. Ο 17χρονος πυροβολήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές, με μια σφαίρα να τον βρίσκει στο πρόσωπο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.