Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ελλείψεις προσωπικού και μειωμένους προϋπολογισμούς διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισκέφθηκε μονάδες υγείας στην Κρήτη.

Κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) επισκέφθηκε το τελευταίο τριήμερο μονάδες υγείας της Κρήτης, διαπιστώνοντας ελλείψεις προσωπικού, υλικών και μειωμένους προϋπολογισμούς.

Το κλιμάκιο του ΠΙΣ είχε συναντήσεις με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ρεθύμνου Γεώργιο Στεφανάκη, Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη,Λασιθίου Κωνσταντίνο Νικολαράκη, τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και τις τοπικές ενώσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Κρήτη οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισκέφθηκαν τα Nοσοκομεία και συναντήθηκαν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, στο Ηράκλειο, με τον Διοικητή Νίκο Ηγουμενίδη, την υποδιοικήτρια Αννα Τριχοπούλου, παρουσία του Προέδρου του του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη και μελών του ΔΣ .

«Κοινή διαπίστωση ήταν οι ελλείψεις σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, υγειονομικό, διοικητικό, βοηθητικό κ.λπ., καθώς και οι χαμηλοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στη συνολική λειτουργία των Ιδρυμάτων, με τις συνεχώς διογκούμενες ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά», τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.Ακόμη σύμφωνα με τον ΠΙΣ διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικευόμενους, κυρίως λόγω της αθρόας μετανάστευσης των νέων ιατρών.

«Η Πολιτεία πρέπει να εξαιρέσει από τις περικοπές δαπανών τον τομέα της Υγείας, να φέρει τις αντίστοιχες δαπάνες σε επίπεδο τέτοιο ώστε το σύστημα περίθαλψης της χώρας να λειτουργεί με ασφάλεια -6% από 4,3% του ΑΕΠ που είναι σήμερα», επισημαίνει ο ΠΙΣ, τονίζοντας ότι «το σύστημα πρέπει σήμερα περισσότερο από ποτέ να κρατηθεί όρθιο. Το ενδεχόμενο κατάρρευσής του θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος, όπου κι αν υπηρετεί, βρίσκεται σήμερα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού».

Τέλος σημειώνει ότι «θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, ενάντια στην υποασφάλιση, την ανεπαρκή παροχή υπηρεσιών υγείας και την εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.