Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Εκσυγχρονισμός του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση του έργου εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για ένα ιδιαίτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης, το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, συνέβαλαν στο να αλλάξει ριζικά η εικόνα των εγκαταστάσεων, οι οποίες πλέον πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και παρέχουν στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε επιφάνεια 4.700 τ.μ. πλην του κτιρίου των νοσοκόμων, επιλύθηκαν τα προβλήματα της υγρασίας και της έλλειψης θερμομόνωσης, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε η ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου με τη δημιουργία ευχάριστου μικροκλίματος και άνετων συνθηκών διαβίωσης των ασθενών.

Μεταξύ των παρεμβάσεων, ήταν και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με δημιουργία χώρων ανάπαυσης και ψυχαγωγίας, με στέγαστρα (πέργκολες) και καθιστικά.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες εκτελέστηκαν τμηματικά με παράλληλη λειτουργία του Θεραπευτηρίου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επεσήμανε στον χαιρετισμό του τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας περίθαλψης, από κοινού με την υλοποίηση παράλληλων έργων, όπως η αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, η θερμομόνωση και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.