Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών

Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.)

Αρ. πρωτ.: 1/2015

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasysek.com

Email: pasysek1@gmail.com

Άρτα, 05 Ιουνίου 2015

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ΄αριθμ.18/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άρτας, ιδρύθηκε Σωματείο με την επωνυμία ¨Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης¨ και διακριτικό τίτλο ¨ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.¨, με έδρα την Άρτα.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι:

1. Η ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ των ένστολων Ελλήνων, εν ενεργεία και αποστράτων, οι οποίοι ανήκουν ή άνηκαν στην κατηγορία των στελεχών ελαφράς υπηρεσίας, υπηρεσίας γραφείου, υπηρεσίας ξηράς, υπηρεσία εδάφους ή μακρά αναρρωτική άδεια, δηλ. τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που ανήκουν σε Ειδική Κατάσταση και των στρατιωτικών που έχουν συζύγους ή τέκνα με κάποια μορφής αναπηρία.

2. Η ανάπτυξη και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των ως άνω ένστολων Ελλήνων, εν ενεργεία και αποστράτων, οι οποίοι ανήκουν ή άνηκαν στην κατηγορία των στελεχών ελαφράς υπηρεσίας, υπηρεσίας γραφείου, υπηρεσίας ξηράς, υπηρεσία εδάφους ή μακρά αναρρωτική άδεια, δηλ. τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που ανήκουν σε Ειδική Κατάσταση και των στρατιωτικών που έχουν συζύγους ή τέκνα με κάποια μορφής αναπηρία.

3. Η βελτίωση, προστασία και προαγωγή της θέσης των ως άνω ένστολων Ελλήνων ως μελών του κοινωνικού συνόλου και εργαζομένων σε μια δημοκρατική και δικαιοκρατούμενη κοινωνία.

4. Η επικοινωνία και συνεργασία με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού ή άλλων χωρών, με τον αυτονόητο περιορισμό που συνεπάγεται η υποστήριξη των αμυντικών αναγκών της Χώρας και της φύσης του επαγγέλματος.

5. Η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση της υγείας, των συνθηκών εργασίας, της επιμόρφωσης, της απονομής σύνταξης, της αναγνώρισης των ποσοστών αναπηρίας και εν γένει ζητημάτων υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σχετικά με την Υπηρεσία και τα αρμόδια Υπουργεία (Εθνικής Άμυνας - Υγείας) των μελών του, στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων ελαφράς υπηρεσίας – υπηρεσίας γραφείου και των στρατιωτικών με συζύγους ή τέκνα με αναπηρία, χωρίς τη υπέρβαση των ορίων που προσδιορίζονται από τις ιδιομορφίες, την αποστολή και ιδιαίτερα τον εθνικό, κοινωνικό και υπερκομματικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

6. Η προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης, του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των δημοκρατικών ελευθεριών των μελών του, υπό την αυτονόητη υποχρέωση αυστηρής τήρησης κάθε απορρήτου που σχετίζεται με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια της Χώρας και με τρόπο που σέβεται την οργανωτική ιεραρχική δομή και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

7. Η ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των Ένστολων Ελλήνων ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

8. Η δημιουργία Ταμείου αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών του Σωματείου και των οικογενειών τους.


Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Επχίας (ΜΧ-ΕΥ)
6937348052

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Μαρκοστάμος
Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133

--------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ



Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών

Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.)

Αρ. πρωτ.: 2/2015

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasysek.com

Email: pasysek1@gmail.com

Άρτα, 05 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από Γενική Συνέλευση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου την 05 Ιουνίου 2015, αποφασίστηκε η προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου. Καλούνται τα ιδρυτικά και τακτικά μέλη να δηλώσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, για τις παρακάτω θέσεις:

· Διοικητικό Συμβούλιο

· Εξελεγκτική Επιτροπή

· Εφορευτική Επιτροπή

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, παρακαλούνται όπως αποστείλουν γραπτή δήλωση προς το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, με κάθε πρόσφορο και δυνατό μέσο [είτε αυτοπροσώπως, είτε δια αλληλογραφίας (κλασσικής ή ηλεκτρονικής), είτε με FAX], εώς την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Ημερομηνία εκλογών ορίστηκε η 28 Ιουνίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα ¨Διώνη¨ (εκθεσιακό κέντρο Δήμου Αρταίων).

Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Επχίας (ΜΧ-ΕΥ)
6937348052

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Μαρκοστάμος
Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133


Πηγή: http://www.pasysek.com και http://www.pasysek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.