Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Λουκέτο στα φαρμακεία στις 10 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι Φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους.

Το αντίθετο μάλιστα θα «αποβεί εις βάρος τους» καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».
Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.