Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Επεισόδια από μαθητές στο Κονγκό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακυρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου επειδή τα θέματα διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Χιλιάδες τελειόφοιτοι λυκείου προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια σήμερα σε τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Δημοκρατίας του Κονγκό εξοργισμένοι επειδή η κυβέρνηση ακύρωσε τις απολυτήριες εξετάσεις καθώς τα θέματα είχαν διαρρεύσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές στην Μπραζαβίλ, το Πουάν Νουάρ και την Ντολιζί πετροβόλησαν τους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους απωθήσουν. Κάποιοι από τους νεαρούς συνελήφθησαν.

Ο υπουργός Παιδείας Ελότ Ματσόν Μαμπούγια εξήγησε ότι τα θέματα των εξετάσεων, που ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου για την απόκτηση απολυτηρίου λυκείου, είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. "Οι ερωτήσεις που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ ήταν οι ίδιες με εκείνες που καλούνταν να απαντήσουν οι μαθητές την επόμενη ημέρα. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν ανεύθυνο να συνεχιστούν οι εξετάσεις με τόσες πολλές παρατυπίες", τόνισε.

Ο Μαμπούγια είπε ότι οι 66.582 τελειόφοιτοι θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Ο διευθυντής του γραφείου οργάνωσης των εξετάσεων συνελήφθη.

"Από την πρώτη ημέρα των εξετάσεων παίρναμε τα θέματα από φίλους μέσω του τηλεφώνου, συχνά μέσω του WhatsApp την παραμονή των εξετάσεων", είπε η μαθήτρια Τζούντιθ Ιρέν Μπαλού, εξηγώντας το "σύστημα" της αντιγραφής: "Παίρναμε κατόπιν τις απαντήσεις από καθηγητές και μετά δωροδοκούσαμε τον επιτηρητή του εξεταστικού κέντρου για να μας αφήσει να μπούμε στην αίθουσα έχοντας τις μαζί μας".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.