Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μαρκάρουν με αριθμούς τους μετανάστες στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και με μαρκαδόρο, ο σημαδεμένος καρπός τους από το χέρι κάποιου λιμενικού ή αστυνομικού στην Κρήτη σφραγίζει ανεξίτηλα στη μνήμη τους ότι στην άγνωστη για τους περισσότερους χώρα στην οποία μόλις κατάφεραν να φτάσουν από τη φωτιά του πολέμου είναι ένας αριθμός.

Σύμφωνα με καταγγελίες των ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκατοντάδεςμετανάστες που διασώζονται στην Κρήτη "μαρκάρονται" με αριθμούς είτε μόλις εντοπιστούν από το Λιμενικό είτε ακόμα και στον ύπνο τους (!) από αστυνομικούς μέχρι σταδιακά να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους και να αφεθούν ελεύθεροι.





Έρευνα διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για συγκεκριμένο περιστατικό στις 12 Μαΐου, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός αλλά για πάγια... κρητική τακτική των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πριν από επτά μήνες, όταν έγινε για πρώτη φορά αντιληπτό το "σημάδεμα" των Αρχών από πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα με τη διάσωση 700 μεταναστών του πλοίου Baris ανοιχτά της Ιεράπετρας, θεωρήθηκε ως ένα τυχαίο παράπτωμα μπροστά στον τεράστιο όγκο μεταναστών που έφτασαν ξαφνικά στο νησί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.