Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή Ι. Βαρδακαστάνη στον δήμαρχο Ζακύνθου «Η εμμονή να υλοποιηθεί η απαράδεκτη και αντισυνταγματική απόφαση του Καλλιπάδου δεν οδηγεί πουθενά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 04.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1550

Αγαπητέ Παύλο,

Όπως έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, επέλεξα να προβώ σε δημόσια δήλωση και όχι να απευθύνω επιστολή προσωπικά σε σένα, γιατί θεωρώ και έτσι είναι, ότι το ΚΔΑΠμεΑ δεν είναι προσωπική υπόθεση του Κολοκοτσά και του Βαρδακαστάνη, ανεξάρτητα από τις θέσεις που αυτά τα πρόσωπα κατέχουν.

Όμως για λόγους ευγένειας και τιμώντας τη συγγενική μας σχέση, οφείλω να απαντήσω στην επιστολή σου, για να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά και παραπλάνηση. Είναι προφανές ότι δεν έκανα καμία αναφορά προς την προσωπική ευαισθησία κανενός. Δεν αναζητώ ισοδύναμα ευαισθησιών, όλοι οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι. Αλλά η ευαισθησία του καθενός έχει πρακτικούς και ουσιαστικούς τρόπους για να αναδειχθεί και να αποδειχθεί.

Σημειώνω και υπογραμμίζω αρχικά, ότι ενός κακού μύρια έπονται. Δεν είναι επιτρεπτό πολιτικά, κοινωνικά και θεσμικά, η υπόθεση του ΚΔΑΠμεΑ να έχει μετατραπεί σε μια κόντρα μεταξύ του σημερινού και του πρώην δημάρχου της Ζακύνθου. Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν μετέχουμε.

Το ΚΔΑΠμεΑ οφείλει να ξεπεράσει σε χρόνο λειτουργίας, όπως ξεπέρασε και τον προηγούμενο δήμαρχο, και εσένα. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι σκοπός όλων, και κυρίως δικός σου, υπό τη θεσμική σου ιδιότητα και με βάση την κοινωνική σου ευαισθησία.

Πρέπει να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η σύνεση και η συνεννόηση, ιδιότητες που εκλείπουν αυτή την περίοδο από τη Ζάκυνθο.

Η εμμονή να υλοποιηθεί η απαράδεκτη και αντισυνταγματική απόφαση του Καλλιπάδου δεν οδηγεί πουθενά. Σε καλώ να υπερβείς αυτή την κατάσταση και να δώσεις θεσμική λύση, η οποία θα στέλνει μήνυμα σαφές και καθαρό: ότι αποφάσεις σαν του Καλλιπάδου δεν μπορούν να είναι αποδεκτές. Το θέμα δεν είναι ούτε κτιριακό ούτε τεχνικό. Αν ήταν, Δήμαρχε, τις 3 τελευταίες φορές που το συζητήσαμε είχες κάθε ευκαιρία να το αναφέρεις. Το θέμα είναι καθαρά και ξάστερα κοινωνικοπολιτικό.

Το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι» θα παράσχει για μια ακόμη φορά αναλυτική πληροφόρηση στην κοινή γνώμη και τις Αρχές σχετικά με το τυπικό και ουσιαστικό μέρος της ανακαίνισης στο Καλλιπάδο καθώς και για την προγραμματική σύμβαση. Επίσης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είχαν πλήρη επίβλεψη του έργου. Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος δεν διέθεσε ούτε ευρώ... Θεωρώ ότι οι αναφορές σου περί παράνομης σύμβασης είναι ατυχείς και καταδεικνύει ότι δεν έχεις πλήρη ενημέρωση.

Σε ότι αφορά τις αναφορές για την οικογένειά μας, για αυτά και για τα άλλα παιδιά, στη χώρα, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή. Επίσης ελπίζω να μου αναγνωρίσεις, ότι όπως εσύ διαθέτεις εξειδικευμένη γνώση για τα ζητήματα του στρατεύματος, έτσι κ εγώ στο χώρο της Αναπηρίας. Όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας. Στην επιστολή σου διαφαίνεται ότι το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι» δεν θα μετέχει με εκπρόσωπό του στην Επιτροπή για το υπό σύσταση ΚΔΑΠμεΑ.

Ελπίζω να είναι μια ατυχής ασάφεια.

Τέλος, επίτρεψε μου να απευθυνθώ σε σένα προσωπικά κ να σου ζητήσω να βάλεις στην άκρη ότι έχει συμβεί και με ευθύ πολιτικό και καθαρό τρόπο να δώσεις τέλος σε αυτή την υπόθεση. Η ευθύνη είναι πλέον οριστικά δική σου. Εμείς όπως πάντα με θετικό αλλά και μαχητικό τρόπο θα συνεργαστούμε για την δημιουργία κοινωνικών υποδομών μακράς πνοής στο νησί, αλλά και θα είμαστε σκληρά απέναντι σε υποθέσεις σαν αυτή του Καλλιπάδου- που εκθέτουν, το νησί, την ιστορία του και την παράδοσή του.

Ελπίζω ότι η ανταλλαγή αυτών των επιστολών θα δώσει τη θέση της στη θετική επίλυση αυτού του θέματος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ιωάννης Βαρδακαστάνης,

Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ),
Πρόεδρος European Disability Forum (EDF)
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.86 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.