Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πώς θα γλιτώσετε τον φόρο από τα ανείσπρακτα ενοίκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Εφορία τους θα πρέπει να επισκεφθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2014 προκειμένου να απαλλαγούν πλήρως από τον φόρο. Κι αυτό θα πρέπει να το κάνουν πριν την εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Τη διαδικασία με την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εκχωρούν, χωρίς αντάλλαγμα, στο Δημόσιο μη εισπραχθέντα μισθώματα του έτους 2014 και να γλιτώνουν από τη φορολόγηση για τα ποσά αυτά, καθορίζει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο φορολογούμενος-ιδιοκτήτης που επιθυμεί να εκχωρήσει τα ανείσπρακτα μισθώματα στο Δημόσιο πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει στον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΟΥ δήλωση εκχώρησης συνοδευόμενη υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα βεβαιώνει τη μη είσπραξη των οφειλόμενων μισθωμάτων, το ακριβές ποσό αυτών, την ακρίβεια των κατατεθειμένων εγγράφων και τη μη κατοχή άλλων εγγραφών και αποδεικτικών στοιχείων πλην των κατατεθειμένων. Με τη δήλωση εκχώρησης πρέπει επίσης να συνυποβάλλονται και όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μη είσπραξη των εκχωρούμενων μισθωμάτων, όπως αναφέρονται στη σχετική απόφαση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.